Uw podoposturaal therapeut

Vanaf januari 2014 is Jan Willem als podoposturaal therapeut werkzaam bij het Podocentrum. Na zijn studie fysiotherapie is hij een aantal jaren werkzaam geweest bij Full of Life in Limmen en heeft beide disciplines gecombineerd. Door de toenemende vraag is hij vanaf mei 2015 fulltime werkzaam bij Podocentrum Alkmaar. Doordat we veel samenwerken met verschillende disciplines kunnen we gericht mensen doorverwijzen en zo effectief mogelijk iemand behandelen. Vanaf november 2015 heeft Jan Willem samen met Martin spreekuur in Volendam en nu ook bij FysioResults in Amstelveen.

Maak een afspraak: 072 511 4809

Podoposturale therapie

Veel chronische klachten (nekpijn, lage rugpijn, heuppijn, bekkeninstabiliteit, voetpijn enzovoorts) worden vaak veroorzaakt door een verkeerde voetstand en/of een verkeerde houding. Het corrigeren van deze houding geeft veelal een vermindering van klachten. Dit corrigeren wordt gedaan met behulp van zolen.

Onderzoek en behandeling

Het podoposturale onderzoek bestaat uit het volgende:

 • Een inleidend gesprek met de podoposturaal therapeut, waarin u aangeeft wat de voorgeschiedenis van uw klachten is en wanneer deze precies optreden.
 • Een onderzoek van uw nek, wervelkolom, bekken, benen en voeten, waarbij onderlinge verschillen of assymetrieën van het lichaam nauwkeurig worden bekeken.
 • Een analyse van zowel het staan als van lopen.

Na dit onderzoek kunnen we vaststellen of er een onregelmatigheid bestaat in de manier van staan of lopen. Een lichaam kan pas optimaal functioneren wanneer de voeten, knieën, heupen, wervelkolom, nek en hoofd in harmonisch evenwicht zijn en het zich met een minimum aan energieverbruik kan voortbewegen. Met behulp van de podoscoop (voetspiegel) kan het totale drukvlak van de voetzolen worden bekeken en geïnterpreteerd.

Overige zittingsadressen

 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Den Burg
 • Volendam

Meer informatie kunt u vinden op www.podoalkmaar.nl

a

Locatie Amstelveen

Contactformulier *

  * Dient niet te worden gebruikt voor het wijzigen of annuleren van reeds gemaakte afspraken.

  Contactinformatie

  Bouwerij 10, 1185 XX Amstelveen routeplanner
  info@fysioresults.nl
  Ramon 06 2463 3591
  Michael 06 2499 4526
  U kunt contact met ons opnemen door weergegeven contactformulier in te vullen, te bellen, of ons een bericht te sturen via WhatsApp. Daarnaast kunt u natuurlijk ook gewoon even bij ons binnen lopen!

  Openingstijden

  MAANDAG 08:00-18:00
  DINSDAG 08:00-20:00
  WOENSDAG 08:00-18:00
  DONDERDAG 08:00-20:00
  VRIJDAG 08:00-18:00
  ZATERDAG gesloten
  ZONDAG gesloten

  FysioResults streeft met de ruime openingstijden naar een goede planning. U kunt vaak binnen 2 dagen al bij ons terecht voor een afspraak.

  Afspraken buiten de reguliere openingstijden zijn in overleg mogelijk.

  Gratis parkeren onder het pand

  Metro 51, Bus 170 en 174 op 3 min loopafstand

  Het pand beschikt over een lift