Algemeen

De fysiotherapeut behandelt alle klachten aan het bewegingsapparaat. De meeste van die klachten komen door sporten, fysieke werkzaamheden, verkeerde houding, verkeerd bewegen, stress, maar ook door natuurlijke veroudering.

Eerste consult

Tijdens het eerste consult doen we een uitgebreid lichamelijk onderzoek en bepalen we gezamenlijk je wensen en doelen. Vervolgens maken we een persoonlijk behandelplan en stellen we een multidisciplinair team van specialisten samen. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste zorg!

Onderzoek

We beoordelen je bewegingspatronen en brengen je instabiliteit en zwakte in kaart, zodat we de oorzaak van je klacht zo goed mogelijk diagnosticeren. Deze hands-on-onderzoekstechniek vertelt ons waarom er een bewegingsbeperking ontstaat in een gewricht, een spier stijf en pijnlijk is en overcompenseert. Zo pakken we de oorzaak aan in plaats van alleen het gevolg. Daardoor zijn onze resultaten op korte en lange termijn aanzienlijk beter dan bij een andere aanpak.

FysioResults_DEF SHO_2131

Behandeling

Het doel van de behandeling is de balans tussen belasting (wat doe je met je lichaam) en belastbaarheid (wat kan je lichaam aan) te herstellen. De belastbaarheid wordt verhoogd door een combinatie van intensieve diep frictionerende massages en trainingen.
De massage heeft als doel om de volledige capaciteit van een spier(groep) te kunnen benutten. Hierdoor kan er een gedegen trainingsprogramma worden doorlopen om kracht, stabiliteit en coördinatie te optimaliseren en recidief te voorkomen.
Als er stands- en/of houdingsafwijkingen in het skelet aanwezig zijn, kan het nodig zijn dat deze door zowel de orthomanueel arts als de podoposturaal therapeut moeten worden gecorrigeerd. Het functioneren van gewrichten, spieren en pezen wordt hierdoor verbeterd en de balans zal zich dan herstellen.

Wat neem ik mee naar de behandeling

    • De verwijsbrief van je arts of specialist (indien van toepassing)
    • Je zorgverzekeringspas
    • Een geldig legitimatiebewijs
    • Een handdoek (die neem je bij elke behandeling mee).

Direct een afspraak maken?

Bel, WhatsApp, of vul het Contactformulier in...

Ramon 06 2463 3591 / Michael 06 2499 4526