Tarieven & Vergoedingen

Alles wat u moet weten over onze tarieven, vergoedingen en eventuele verwijzing

Vergoeding en Verwijzing

FysioResults heeft met een aantal verzekeraars een contract afgesloten. Voor actuele informatie kun je terecht bij je behandeld therapeut. Verder lees je hier hoe het precies zit met directe toegankelijkheid fysiotherapie, een aanvullende verzekering, een basisverzekering, het eigen risico, chronisch of niet-chronisch.

Directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF)

Sinds 1 januari 2006 kun je zonder verwijzing van de huisarts naar de fysiotherapeut. Bij FysioResults bent je dus welkom met en zonder verwijzing van de huisarts. Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing nodig van de arts of specialist.

Aanvullende verzekering

De reguliere fysiotherapie komt altijd uit de aanvullende verzekering. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, worden de medisch noodzakelijke fysiotherapiebehandelingen vergoed door je zorgverzekeraar. De nota van je behandeling wordt direct ingediend bij je zorgverzekeraar. Bij het aanspreken van je aanvullende verzekering is het eigen risico niet van toepassing. Weet je niet zeker of je een aanvullende verzekering hebt? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Basisverzekering

De basisverzekering wordt binnen de fysiotherapie alleen aangesproken bij een chronische indicatie en bij kinderen jonger dan 18 jaar. Alleen bij het aanspreken van je basisverzekering zal aanspraak gemaakt worden op het eigen risico, tenzij je je jonger bent dan 18 jaar. Zie infographic KNGF voor meer informatie.

Chronisch of niet-chronisch

Niet-chronische klachten worden vergoed uit de aanvullende verzekering. De zogenoemde chronische klachten zijn samengesteld door de overheid op de chronische lijst. Op deze lijst staan een aantal aandoeningen die vergoed worden vanuit de basisverzekering.

Daarvoor moeten de eerste 20 behandelingen zelf of vanuit de aanvullende verzekering betaald worden. Vanaf de 21ste behandeling worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Bij het aanspreken van je basisverzekering zal het eigen risico van toepassing zijn. Het kan dus zijn dat je na 20 behandelingen ook het eigen risico of een deel hiervan nog zal moeten betalen. Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing nodig van de arts of specialist.

Tarieven

Deze tarieven gelden per 1 januari 2023 voor patiënten zonder aanvullende verzekering of wanneer je de aanvullende verzekering hebt opgebruikt.

Reguliere zitting € 40,00
Screening € 12,50
Intake en onderzoek na screening € 45,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 45,00
Eenvoudige korte rapportage € 40,00
Uitgebreide rapportage € 60,00
Zitting fysiotherapie aan huis € 65,00
Eenmalig fysiotherapeutisch consult inclusief rapportage aan huisarts € 65,00
Zitting fysiotherapie met Medical Taping € 40,00
Niet nagekomen afspraak € 40,00

Als je toch niet op je afspraak kunt komen vragen we je om minimaal 24 uur van tevoren telefonisch af te bellen, anders wordt de gereserveerde tijd bij je in rekening gebracht en dat zou zonde zijn.